Recensie

Leuke jongens en andere ellende

Leuke jongens en andere ellende | Corien Oranje

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit jeugdboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Leuke jongens en andere ellende (Corien Oranje).

Inhoud
De dag dat ze voor het eerst naar de middelbare school gaat, begint voor Romy nogal ongelukkig: als ze onder de douche staat en haar haar aan het wassen is, komt er opeens geen water meer uit de kraan. En niet alleen in de badkamer niet… nergens in huis, zo komt ze algauw tot de ontdekking. Gevolg? Ze moet met een hoofd vol shampoo naar school. Om daar vervolgens, alsof wat ze die ochtend heeft meegemaakt nog niet erg genoeg is, te worden opgesloten in de kleedkamer. Romy is ervan overtuigd dat haar vriend Stef uit de parallelklas erachter zit, dat het een van die stomme pranks is die hij en haar broertjes al de hele zomer met haar uithalen, en ze is woedend op hem. Daarom zint ze op wraak en haar nieuwe vriendin Guusje heeft wel een plan. Maar of het zo’n góéd idee is…

Mening
Je moet er maar op komen: alle origineel bedachte lachwekkende en maffe rampen waarover je leest. Daar is veel fantasie voor nodig en Corien Oranje heeft die kennelijk, want zij is het die ze stuk voor stuk uit haar duim gezogen heeft en ze bovendien lekker vlot en met een flinke snuf humor aan het papier heeft toevertrouwd. En het verhaal is niet alleen maar leuk en grappig. Doordat het onderwerp ‘dementie’ ook aan de orde komt – er wordt geschetst hoe verwarrend het kan zijn om een grootouder te hebben die aan de ziekte lijdt – heeft het ook iets serieus en er gaat wat warms van uit. Eigenlijk is alles voor een fijn meidenboek dus present. Het enige wat daar afbreuk aan doet, zijn bepaalde niet zo fraaie woorden en als christen kun je wellicht sommige dingen niet echt waarderen.

Conclusie
Leuke jongens en andere ellende bezorgt je op bijna elke bladzijde een lach of een grijns. Oftewel: dit eigentijdse meidenboek is ontzettend leuk!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.