Overdenking

Jouw unieke bijdrage

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Geloofsmomenten (diverse auteurs).

God heeft ons allemaal anders gemaakt. Jij hebt een unieke set talenten, een unieke persoonlijkheid, een unieke levensgeschiedenis en een uniek verlangen van God. En hoe meer duidelijkheid je over deze dingen krijgt, hoe beter je zult weten wat de unieke bijdrage is die jij mag hebben in de kerk.

Dit zijn drie vragen die je gaan helpen om meer duidelijkheid te krijgen: Wat zegt je ervaring? Wat zijn momenten dat je echt gelukkig was over de bijdrage die je mocht leveren? Of misschien: wat was een moment dat je je echt oncomfortabel voelde omdat je iets miste waar je niet goed de vinger op kon leggen? Ook dat kan je in de richting wijzen van iets waar God je toe roept.

Wat zeggen andere mensen? Als God je voor een bepaalde taak of bediening heeft geroepen, dan zal dit bevestigd worden door de mensen om je heen. Waar complimenteren mensen je mee? Wat waarderen anderen het meest aan je?

Wat zegt God? Heb je weleens een moment genomen om echt stil te zijn en te luisteren naar wat God hierover te zeggen heeft? Waarvan gaat je hart echt sneller kloppen? Alles waar God ons toe roept in de toekomst, is Hij op dit moment al in je hart aan het voorbereiden.

Tekst: © Geloofsmomenten (diverse auteurs)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.