Overdenking

Het beloofde leven

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Feest van bevrijding (Zij Lacht).

Hoe goed ons leven ook kan zijn, het staat op veel momenten mijlenver af van het beloofde leven waarover de Bijbel spreekt. We leven in verwachting van dat nieuwe leven.

En niet alleen wijzelf, schrijft Paulus in Romeinen 8, heel de schepping smacht naar het moment waarop dat leven zich openbaart. Alles op aarde is in de greep van de dood. En misschien kunnen we wel zeggen dat de mens er in de huidige tijd nog een schepje bovenop heeft gedaan. De schepping lijdt onder zware druk, we putten de aarde uit en het einde lijkt in zicht.

Maar er komt een moment dat alles heel wordt gemaakt. Het moment dat we werkelijk vrij zijn van alles wat met kwaad en dood te maken heeft en mensen voorgoed in Gods nabijheid leven. In dat leven zal heel de schepping delen – niet alleen de mensen, maar de hele aarde. De aarde wordt vernieuwd en geheeld, en zal de plek zijn van het beloofde leven.

Tekst: © Feest van bevrijding (Zij Lacht)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.