Overdenking

Grote beloften

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Feest van bevrijding (Zij Lacht).

God heeft ons grote beloften gedaan: zoals de Israëlieten mochten uitkijken naar het beloofde land, zo mogen wij uitkijken naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde (Jesaja 65:17; Openbaring 21:1-4).

Soms kan het lijken alsof God ons onnodig lang laat wachten, alsof Hij onze tocht door de woestijn maar blijft uitrekken. Daarbij moeten we één ding echter niet vergeten: God is goed, geduldig en verdraagzaam. Hij is niet traag, Hij geeft ons juist ontelbaar veel mogelijkheden om onze weg te vinden naar Hem (Romeinen 2:4; 2 Petrus 3:9).

Grijp dus je kans, zo spoort Petrus aan in zijn tweede brief. Leid een leven dat past bij die nieuwe hemel en die nieuwe aarde. Leef nu al het leven van een inwoner van Gods Koninkrijk. Doe je best om zuiver en smetteloos te zijn, zodat je in vrede met Hem kunt leven en klaar bent voor de dag van de Heer.

Tekst: © Feest van bevrijding (Zij Lacht)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.