Overdenking

Gods definitie van ‘geluk’

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Iedere dag in Christus (Neil en Joanne Anderson).

Geluk naar wereldse maatstaven is krijgen wat je wilt. Alle marketingstrategieën zijn hierop gebaseerd. Om werkelijk gelukkig te zijn, hebben we een mooiere auto nodig, een verleidelijker geurtje of alles wat maar beter, sneller of gemakkelijk te gebruiken is dan wat we al hebben. En wij kijken naar reclame en schaffen alle laatste snufjes aan. We trappen in de leugen dat we niet werkelijk tevreden zijn, totdat we hebben gekregen wat we willen.

Gods definitie van ‘geluk’ vinden we in de simpele spreuk: Gelukkig is de mens die wil hebben wat hij heeft. Zolang je je maar richt op zaken die je (nog) niet hebt, zul je ongelukkig blijven. Maar als je gaat waarderen wat je al hebt, dan zul je de vreugde van het leven ervaren. Paulus schreef al aan Timotheüs: Het leven met God brengt veel op, zeker als je ook blij bent met alles wat je hebt! (1 Timotheüs 6:8)

Je hebt in feite alles al ontvangen wat je nodig hebt om een gelukkig leven te leiden. Je hebt immers Christus in je. Je hebt eeuwig leven ontvangen. Je bent geliefd door een hemelse Vader Die heeft beloofd te voorzien in alles wat je nodig hebt. Geen wonder dat de Bijbel ons keer op keer oproept tot dankbaarheid (1 Thessalonicenzen 5:18).

Als je werkelijk gelukkig wilt zijn, leer dan om dankbaar te zijn voor wat je hebt en zet je zinnen niet op de dingen die je niet hebt.

Tekst: © Iedere dag in Christus (Neil en Joanne Anderson)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.