Overdenking

Glanzend morgenlicht

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Vandaag met Jezus (Sarah Young).

Als je door een donkere tijd gaat – een moeilijke periode – ben je snel geneigd deze duisternis op je toekomst te projecteren. En hoe langer je worstelt me tegenspoed, hoe somberder de weg lijkt die voor je ligt, en hoe moeilijker het is om jezelf in een zonnige situatie voor te stellen. De verleiding bestaat om de moed op te geven en te accepteren dat neerslachtigheid voortaan je metgezel zal zijn.

Je moet je er in zulke tijden aan herinneren dat Ik je trouwe Metgezel ben. En dat Ik, de Heer, jouw duisternis kan verlichten. Wend je tot Mij als je hulp nodig hebt, als je op het punt staat in wanhoop te verzinken. Pak Mijn hand vast en leef in vertrouwen op Mij door de duisternis. Focus niet op de omstandigheden die je terneerdrukken, maar kijk vooruit met ogen van het geloof. Zie het goede in de toekomst en prijs Mij ervoor.

Wanneer je Mij aanbidt in de duisternis, zal Ik jou het glanzende morgenlicht laten zien op het pad dat je voor je ligt. Blijf in aanbidding met Mij wandelen – een wandeling in geloof. Als je deze weg met volharding blijft volgen, zal het schemerige licht steeds helderder stralen tot de volle dag.

Tekst: © Vandaag met Jezus (Sarah Young)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.