Overdenking

Naar Zijn beeld

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Elke dag rekenen op God (Max Lucado).

De populaire psychologie heeft het mis wanneer ze je vertelt dat je je waarde in jezelf moet zoeken. Tijdschriften hebben het mis wanneer ze suggereren dat je alleen goed bent als je slank en gespierd bent, als je geen puistjes hebt en het juiste parfum draagt. Religieuze leiders liegen wanneer ze je voorhouden dat je betekenis afhangt van je kerkbezoek, je zelfdiscipline of je geestelijke vuur.

Volgens de Bijbel ben je goed, eenvoudigweg omdat God je naar Zijn beeld geschapen heeft. Punt. Hij koestert jou, omdat je op Hem lijkt. En jij vindt pas werkelijke voldoening wanneer je je rol als beelddrager van God op je neemt. Dat was ook de visie van koning David: Ik echter zal in gerechtigheid Uw aangezicht aanschouwen; ik zal, wanneer ik ontwaak, verzadigd worden met Uw beeld. (Psalm 17:15)

Klem je vast aan deze belofte en bespaar jezelf een leven in onzekerheid en angst. Hoeveel verdriet zou er als sneeuw voor de zon verdwijnen als elk mens eenvoudigweg besloot dit te geloven: ik ben gemaakt tot Gods heerlijkheid en Hij vormt mij naar Zijn beeld.

Tekst: © Elke dag rekenen op God (Max Lucado)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.