Overdenking

Geen spijt

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Hoop voor iedere dag (Billy Graham).

In de beginjaren van de twintigste eeuw keerde Bill Borden een van Amerika’s grootste familiefortuinen de rug toe om zendeling te worden in China. Hij kwam niet verder dan Egypte, waar hij op vijfentwintigjarige leeftijd overleed aan buiktyfus. Voor zijn dood schreef hij de woorden: Ik hield niets achter, ik gaf het niet op, ik heb geen spijt!

Discipelschap kost ons altijd iets. Misschien niet ons leven, maar het zal ons beslist iets kosten. Het kost ons onze plannen, onze wil, onze egoïstische verlangens. De norm van Jezus is niet veranderd: Als iemand achter Mij aan wil komen, moet hij zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Mij volgen. (Mattheüs 16:24) In plaats van ons leven in de hand te houden, geven we het over aan Christus als Heer.

Iemand zei eens: ‘Verlossing is gratis, maar niet goedkoop.’ Ze kostte Jezus het leven en ze zal ons ook iets kosten. Maar zou er iets mooiers bestaan? Bestaat er iets wat meer voldoening geeft?

Volg Christus, dan kun je aan het eind van je leven zeggen: ‘Ik heb geen spijt.’

Tekst: © Hoop voor iedere dag (Billy Graham)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.