Overdenking

Geen andere rots

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Kom op adem (diverse auteurs).

Ik ben nogal goed in me zorgen maken, vooral over dingen waar ik niets aan kan doen. Zo ben ik in de winter altijd erg bang dat ik een keelontsteking oploop. Ik houd iedereen in mijn omgeving met argusogen in de gaten en zodra er iemand hoest of over keelpijn klaagt, begint bij mij het grote zorgen maken. Als ik maar geen keelontsteking krijg, want ik heb een deadline/belangrijke vergadering/feestje dit weekend…

En van oktober tot maart ben ik elke dag in de weer met multivitaminen en weerstandspillen. En bij het kleinste kuchje ga ik aan de gemberthee en keeltabletten. Het lijkt wel alsof ik meer vertrouw op mijn huismiddeltjes dan op Degene die me gemaakt heeft.

Het is soms gemakkelijker om op iets tastbaars te vertrouwen dan op de Heere. Wat houdt jou overeind? Waar val jij op terug als het niet zo goed gaat, of als je het even niet meer weet? Je goede baan, met veel status? Je fijne gezinnetje? Je eet- of sportregime? De echtgenoot of ouders die altijd voor je klaar staan? Op zichzelf is er natuurlijk niets mis met deze dingen. Maar ze komen zo snel in plaats te staan van God, onze enige rots.

We zingen: Heer U bent mijn leven, de grond waarop ik sta. Wat is het mooi dat we ons daar steeds meer bewust van mogen worden. Boven alles mag je vertrouwen op Hem. Hij is de grond onder je voeten, meer dan al het andere.

Tekst: © Kom op adem (diverse auteurs)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.