Overdenking

Doe het samen met Jezus

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek Een jaar onderweg met God (Jennifer Rees Larcombe).

Hoe ga jij dit nieuwe jaar in? Strek je je vol hoop en vertrouwen uit naar wat voor je ligt, zoals een hardloper op de Olympische Spelen? Of ga je strompelend naar de start, uitgeput door de kerstdagen en gehinderd door eindeloze moeilijkheden? Misschien houd je het nieuwe jaar nog een beetje op afstand, omdat er een aantal activiteiten in je gloednieuwe agenda staan waar je tegen opziet, of misschien ben je niet in staat om het leven onder ogen te zien zonder degene die je kortgeleden bent kwijtgeraakt.

Terwijl ik dit schrijf, komt er een e-mail binnen van mijn vriendin in Australië. Ze sluit haar bericht af met: Nou, dit is weer een jaar dat ik samen met Jezus mag doen. Dat vind ik mooi! Het is een flinke oppepper voor mijn geloof.

We zullen dit jaar moeten ‘doen’, hoe we ook tegenover de onzekerheden staan die voor ons liggen; en dat er onzekerheden zijn, geldt voor ons allemaal – ook al hebben we alles nog zo goed gepland. Het leven op deze planeet is altijd onvoorspelbaar. Maar één ding staat als een paal boven water: we hoeven de toekomst niet alleen in te gaan. We mogen ‘het samen met Jezus doen’.

Als het glorieuze gebeier van kerkklokken die het nieuwe jaar inluiden, klinkt Gods belofte aan ons: Wees sterk! Wees moedig! … Want de HERE, uw God, zal bij u zijn. Hij zal niet tekortschieten en u niet in de steek laten. (Deuteronomium 31:6)

Tekst: © Een jaar onderweg met God (Jennifer Rees Larcombe)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.