Overdenking

De goede Herder

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek In de palm van Gods hand (Max Lucado).

Schapen zijn niet erg slim. Ze gaan gerust in stromend water staan om wat te drinken, waardoor hun vacht zich volzuigt en ze kunnen vallen en verdrinken. Schapen hebben een herder nodig om ze naar ‘vredig water’ te leiden. (Psalm 23:2) Van nature hebben ze niets om zich mee te verdedigen – geen klauwen, geen hoorns, geen slagtanden. Ze zijn hulpeloos.

Schapen hebben behoefte aan een herder met een ‘stok en een staf’ (Psalm 23:4) om hen te beschermen. Ze hebben iemand nodig die hen ‘langs veilige paden’ leidt (Psalm 23:3).

Wij ook. Wij laten ons, net als schapen, gemakkelijk meeslepen door stromingen waar we ons niet mee zouden moeten inlaten. We kunnen ons niet verdedigen tegen de kwaadaardige leeuw die briesend rondgaat, op zoek naar iemand om te verslinden. Wij zijn ook verdwaald.

We hebben een herder nodig die om ons geeft en die ons leidt. En die hebben we ook. We hebben een Herder Die ons bij onze naam kent.

Tekst: © In de palm van Gods hand (Max Lucado)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.