Overdenking

Alle dingen werken mee

Tijd nemen voor God en je verdiepen in Zijn Woord helpt je te groeien in je geloof en je band met God te versterken. Daarom lees je hier een inspirerende overdenking uit het bijbels dagboek God is goed (Jennifer Tucker).

We hebben geen volledig zicht op hoe God werkt in ons leven. Soms voelen we ons in de steek gelaten, eenzaam of bang. Maar de waarheid is dat we nooit alleen zijn en dat God altijd voor ons bezig is. Hij laat ons nooit in de steek.

We weten niet hoe al onze dagen, alle beproevingen, alle chaos, al het onvolmaakte samenwerken. Deze dag, dit seizoen, deze strijd, het maakt allemaal deel uit van een groter geheel. Net als bij een puzzel heb je de neiging om je te richten op dat ene kleine stukje in je hand – je piekert erover, probeert het te veranderen om het te laten passen. Maar als we alleen naar dat kleine stukje kijken, verliezen we het mooie grotere plaatje uit het oog.

Dit kleine stukje op zichzelf lijkt nu nergens op te slaan, maar als het samenvalt met al die andere stukjes, ontstaat er een goed en mooi beeld.

Vertrouw daarom de stukjes van je leven aan God toe. Vertrouw erop dat Hij van al die fragmenten samen in Zijn genade een schitterend beeld vormt.

Tekst: © Adem als gebed (Jennifer Tucker)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.