De achtjarige Emma Sutter vindt het helemaal niet erg als haar vader haar na schooltijd mee naar huis stuurt met haar aentie Ruth Ann, want die belooft dat ze iets lekkers gaan maken: boswachterkoekjes. Die lust Emma namelijk maar wat graag. En zelfgemaakt zijn ze natuurlijk nóg lekkerder.
Oftewel: hoog tijd om de keuken in te duiken met dit recept voor Ruth Anns boswachterkoekjes.
Benodigdheden
• 250 gram boter
• 180 gram bruine suiker
• 200 gram witte basterdsuiker
• 250 gram bloem
• 180 gram havermout
• 200 gram gepofte rijst
• 150 gram kokossnippers
• 150 gram noten
• 2 eieren, losgeklopt
• 1 theelepel vanillesuiker
• ½ theelepel bakpoeder
• 1 theelepel baksoda
• ½ theelepel zout
Werkwijze
• Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
• Meng de boter, bruine suiker en de witte basterdsuiker in een kom. Voeg dan de geklopte eieren en de vanille toe en mix tot een glad beslag.
• Doe in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout, en mix het tot een glad beslag. Voeg dat dan toe aan het mengel van eieren en suiker.
• Roer vervolgens de havermout, gepofte rijst, kokossnippers en noten erdoor.
• Maak met een lepel hoopjes beslag op het bakblik. Schuif het daarna in de oven en bak de koekjes in 7-9 minuten knapperig en goudbruin.
Ruth Anns boswachterkoekjes gaan er altijd in, maar als ze ervan snoept terwijl je Zaadjes van hoop leest, is dat pas echt genieten.
Recept: © Zaadjes van hoop (Tricia Goyer, Sherry Gore)