Als er nieuwe mensen in Pinecraft, Florida, komen wonen, vindt Lovina Millers Mem dat de perfecte reden voor een zelfgemaakt bananenbrood, om de nieuwkomers daarmee welkom te heten. En dat is het ook, want Mems bananenbrood is niet zomaar iets, het is een ware traktatie, zo verrukkelijk als het is.
Oftewel: hoog tijd om de keuken in te duiken met dit recept voor Mems bananenbrood.
Benodigdheden
• 550 gram bloem
• 650 gram suiker
• 180 gram roomboter
• 500 milliliter zure room
• 120 gram noten, gemalen
• 3 eieren
• 6 rijpe bananen
• 10 gram baksoda
• 10 gram kaneel
• 2½ theelepel vanillesuiker
• ½ theelepel zout
Werkwijze
• Verwarm de oven voor op 160 ˚C en vet vier kleine of twee grote broodvormen in.
• Meng in een kleine kom 50 gram suiker en 4 gram kaneel. Strooi het mengsel van suiker en kaneel uit over de ingevette bakvormen tot alle vlakken bedekt zijn.
• Roer in een grote kom de roomboter, 600 gram suiker, eieren, bananen, zure room, vanille en de resterende kaneel dooreen. Voeg daarna het zout, de baksoda en bloem toe en roer de gemalen noten erdoorheen.
• Verdeel het mengsel over de bakvormen. Bak de bananenbroden vervolgens 60 minuten in de oven en bedek ze het laatste kwartier met aluminiumfolie.
• Haal de broden uit de oven en laat ze afkoelen. Serveer bijvoorbeeld met mascarponeroom.
Mems bananenbrood smaakt altijd lekker, maar nog net ietsje lekkerder als je ervan geniet tijdens het lezen van Met liefde gemaakt.
Recept: © Met liefde gemaakt (Tricia Goyer, Sherry Gore)