Een koekje gaat er altijd in, vindt Clara Klein. Om die reden trakteert ze zich er graag op een, maar ook de mensen om haar heen, zoals haar knorrige overbuurman in het hospice, en Aidyn, de verslaggeefster die een in memoriam over Clara’s leven schrijft. En haar lievelingskoekje? Brosse, knapperige suikerkoekjes!
Oftewel: hoog tijd om de keuken in te duiken met dit recept voor Clara’s suikerkoekjes.
Benodigdheden
• 400 gram bloem
• 200 gram boter
• 150 gram suiker
• 1 ei
• 1 theelepel vanille-extract
• ½ theelepel baksoda
• snufje zout
Werkwijze
• Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
• Meng de boter, suiker, het vanille-extract en het beetje zout tot een romig, luchtig geheel. Voeg dan het ei toe en mix dat er goed doorheen.
• Zeef de bloem en voeg die samen met de baksoda aan het beslag toe en mix net zo lang tot er een stevig deeg is ontstaan.
• Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikke plak. Steek dan met een vormpje de koekjes uit het deeg en leg die op de bakplaat.
• Bak de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin.
• Als ze afgekoeld zijn, kun je er nog voor kiezen om ze te decoreren.
Clara’s suikerkoekjes zijn heerlijk om zelf op te smikkelen, in het bijzonder tijdens het lezen van De acht levenslessen van Clara Klein, maar natuurlijk kun je er ook heel goed anderen blij mee maken.
Recept: © De acht levenslessen van Clara Klein (Sara Brunsvold)