Leeslievelings

Willemijn Kroos

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Willemijn Kroos.

Kind van de rivier (Irma Joubert)
Deze roman, het begin van een driedelige serie, gaat over Pérsomi, die opgroeit in een zogenaamd bijwonersgezin. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor haar afkomst. Als ze een beurs krijgt om naar school te gaan en later naar de universiteit, krijgt ze de kans om aan haar milieu te ontsnappen… Dit is echt een prachtig en boeiend geschreven verhaal over een arm meisje dat zich een weg baant door het leven en uiteindelijk haar doel behaald. En als lezer leer je en passant ook veel over Zuid-Afrika.

Een stem in de wind (Francine Rivers)
De hoofdpersoon, Hadassa, is christen, maar voor haar geloof uitkomen, is levensgevaarlijk, omdat christenen in het Romeinse Rijk worden beschouwd als een bedreiging. Dat plaatst haar voor een innerlijk conflict met grote consequenties… Dit verhaal is spannend en het zet je aan het denken over christen-zijn in een vijandige omgeving, over geloofsvervolging. Ik vroeg me af: Zou ik zelf ook de moed hebben om standvastig te blijven geloven als het me iets gaat kosten om voor mijn geloof uit te komen? Als het zo ver gaat dat het me zelfs het leven kan kosten? Aangrijpend en ontroerend!

Meer dan woorden (Karen Witemeyer)
In deze historische roman gaat het over Abigail Kemp, die de naam van een man nodig heeft op het eigendomsbewijs van haar bakkerij. Daarom trouwt ze met Zacharias Hamilton. Nadat het huwelijk is gesloten, zouden Abigails problemen voorbij moeten zijn. Maar de bedreigingen aan het adres van de bakkerij nemen alleen maar toe en, nog erger, Abby merkt dat ze meer wil dan alleen Zacharias’ bescherming. Ze wil zijn hart. Dit verhaal gaat over een onmogelijke situatie en een onwaarschijnlijk stel, en vormt daardoor een heerlijk boek voor een paar ontspannen uurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.