Leeslievelings

Willemijn Achterstraat

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Willemijn Achterstraat.

Als de trein voorbijkomt (Steven Wise)
Bij deze roman zit je vanaf de eerste zin in het verhaal. Dat vertelt over Annabelle Allen, een door strijd en geloof gevormde vrouw met maar één doel: Jewell helpen en hem leren wat liefde is. Uiteindelijk raken de levens van de twee door het leven getekende hoofdpersonen op een zeer bijzondere manier verweven, voor altijd… Knap is dat de auteur de kunst verstaat om elke emotie niet alleen te beschrijven, maar ook te laten voelen. Daardoor kruipt dit boek onder je huid.

Vallei van liefde (Edna Hong)
Dit is een waargebeurd verhaal en gaat over Gunther, een gehandicapte jongen die rond 1920, nadat hij de eerste zes jaar van zijn leven zeer geleden heeft, naar het dorp Bethel, in Noord Duitsland wordt gebracht. Het is een bijzonder dorp, waar verstandelijk en lichamelijk gehandicapten vanuit de liefde van Christus worden verzorgd. En die liefde van de verzorgers spat van de bladzijden af. Daarnaast spreekt dit boek van saamhorigheid en de vreugde van God, en dat in het leven van mensen die in de maatschappij niet thuishoorden en mochten zijn. De liefde en kwetsbaarheid die raken me, elke keer als ik boek lees – en dat doe ik zeker tweemaal per jaar – opnieuw.

Ronald trilogie (Ali C. Drost)
In deze trilogie lees je over Ronald, die verkering krijgt met de Rosalyn, maar haar vervolgens kwijtraakt als ze omkomt bij een ernstig auto-ongeluk. Dit zet zijn leven op zijn kop. Dan ontmoet hij Sasja, die haar vriend Marcel door een ongeneeslijke ziekte is verloren. Samen spreken ze over de vraag: kan een God Die zulke tragische dingen laat gebeuren wel een God van liefde zijn? Ik vind dit een prachtig verhaal over jonge mensen die in de kracht van hun leven gewond raken, zowel psychisch en lichamelijk, en met Gods kracht weer opkrabbelen en het leven aangaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.