Leeslievelings

Willemien Marijs

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Willemien Marijs.

Hannelore (Frank Krake)
Dit waargebeurde verhaal vertelt over Hannelore. Zij groeide vanaf haar derde op in een sekte en haar leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. Jaren later wordt ze ‘ontvoerd’ naar verschillende landen, waarna ze uiteindelijk wordt bevrijdt. Alles wat ze in die tijd meemaakt, wordt beschreven en ik vind het vooral bizar wat de sekteleider allemaal doet en hoeveel macht hij heeft. Maar ook dat dit nog maar zo kortgeleden is gebeurd en nog steeds voorkomt. Zo’n indrukwekkend boek!

Over bergen heen (Charles Martin)
In dit verhaal moeten chirurg Ben en auteur Ashley, die elkaar nog maar een paar uur kennen, na een crash van het vliegtuig waarin ze zaten in de Rocky Mountains zien te overleven. Wat volgt, is onmogelijke tocht door de besneeuwde bergen, met pijn, onbeschrijflijke kou en geen eten en drinken… Deze spannende roman vol sprekende en levensechte personages laat je emoties niet onberoerd en boeit van a tot z. Ik vind hem geweldig!

Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn (Cathy Gohlke)
Deze oorlogsroman belicht een kant van de Tweede Wereldoorlog die ik nog niet kende; het gaat namelijk over wat Hitler deed met de mensen die in zijn ogen onwaardig waren, zoals de dove Amelie. Haar vader, een SS-officier, beschouwt haar als een smet op zijn Arische bloedlijn. Omdat haar moeder Kristine voor haar leven vreest, vraagt ze haar vriendin Rachel om hulp, en zij zet vervolgens samen met een bevriende journalist haar leven op het spel om mensen als Amelie te redden. Een prachtig en spannend verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.