Leeslievelings

Willemieke Kloosterman

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Willemieke Kloosterman.

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
Deze roman heb al meerdere keren herlezen. Hij gaat over Angel, die het misbruik waaronder ze jaren geleden heeft niets van mannen dan geweld. Maar als Michael Hosea de oproep van God gehoorzaamt om met haar te trouwen, wordt er langzaam een transformatie in gang gezet. Ik vind het erg mooi hoe de liefde van Michael haar uiteindelijk overwint. Of beter gezegd: hoe de liefde van God haar overwint. Vooral om die reden grijpt het verhaal me aan en ontroert me steeds weer, en elke keer weet het me iets nieuws te brengen; ik lees er nu andere dingen in dan twintig jaar terug.

Een leven op het altaar (Ellen Vaughn)
Deze biografie is een schitterend portret van een vrouw met een groot geloof en veel invloed uit de kerkgeschiedenis: Elisabeth Elliot. Zij was zendelinge in Ecuador, toen leden van een indianenstam haar echtgenoot Jim Elliot en vier collega-zendelingen doodden. Ondanks dat ging ze met haar dochter onder hen wonen, maakte hen bekend met de Bijbel kennen en liet hun zien wat vergeving inhoudt. Door alle brieven en dagboekfragmenten waaruit het boek bestaat, komt het leven van Elisabeth (en dat van haar man) heel dichtbij. En het hield me een spiegel voor: Kan en wil ik mijn leven ook op het altaar van God leggen? Dien ik Hem met heel mijn hart?

Het lied van de Herder (Betsy Duffey, Laurie Myers)
In deze roman schrijft een vrouw vlak voordat ze een ongeluk krijgt de woorden van Psalm 23 op een stukje papier voor haar zoon. Vervolgens begint het papiertje een opmerkelijke reis over de hele wereld… Eigenlijk bestaat dit boek uit twaalf verhalen over verschillende personen – een Irak-veteraan, een stomerijmedewerker, een drukbezette zakenman… – en allemaal worden ze geraakt door een zin uit Psalm 23. Zo vormt deze psalm de rode draad die ze aan elkaar verbindt. Mij werd duidelijk: Gods Woord werkt met kracht in mensenlevens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.