Leeslievelings

Wieke Veenstra

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Wieke Veenstra.

Duizendmaal dank (Ann Voskamp)
In dit boek beschrijft de auteur hoe haar leven veranderde toen ze ging bijhouden waar ze dankbaar voor is – duizend dingen. Daarbij neemt ze je mee op een zoektocht naar de zin van het leven, geeft ze antwoord op fundamentele vragen, leert ze je gewone dagelijkse dingen als cadeautjes te zien en je ontdekt hoe dankzegging vreugde kan brengen. En dit alles beschrijft ze prachtig; ze schildert met woorden en zinnen. Neem deze: We only enter into the full life if our faith give thanks.

De schuilplaats (Corrie ten Boom)
Dit boek geeft een inkijkje in het leven van Corrie ten Boom ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en dat is één groot getuigenis van het feit dat God altijd bij je is en voor je zorgt, ook als omstandigheden moeilijk zijn. In het verhaal blijkt dat het duidelijkst als zelfs de vlooien in een overvolle de barak een zegen blijken te zijn. Want daardoor blijven bewakers graag uit de buurt en kunnen Corrie en haar zus uit de Bijbel lezen en andere vrouwen bemoedigen. En ook als Corrie wordt vrijgelaten door een administratieve fout, is dat een bewijs van Gods zorg voor haar; het bewijst: God heeft een plan met haar.

De R van rebel (Peter R. de Vries)
Openhartig vertelt de auteur in dit boek zijn levensverhaal door een inkijkje te geven in zijn jeugd. Zo lees je dat hij zich als jongen regelmatig in de nesten werkte – hij kwam zodoende ook regelmatig in aanraking met de politie – en dat het op school niet goed ging. Maar het kwam goed, want hij veranderde van een kruimeldief in een crimefighter. Ik vond het erg boeiend om de jonge Peter te leren kennen en te lezen hoe hij zijn jeugd heeft ervaren en hoe die hem heeft gevormd en dit is dan ook een leestip, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.