Leeslievelings

Trijnie de Groot

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Trijnie de Groot.

Reisgenoten (Sharon Garlough Brown)
Deze roman gaat over vier vrouwen – Hannah, Meg, Charissa en Mara – die elk zijn vastgelopen in hun leven. Ze kennen elkaar niet, maar daar komt verandering als ze zich aanmelden voor dezelfde pelgrimscursus bij een christelijk retraitecentrum. Door de spirituele reis die ze vervolgens samen afleggen, ontdekken ze wie ze zelf zijn maar vooral wie God is. Wat zo bijzonder en verrassend aan dit verhaal is, is dat je er, als vrouw, zo veel herkenning in vindt. En juist daardoor word je ook uitgedaagd om, net als de hoofdpersonen, bezig te gaan met je eigen geloofsleven en stil te staan bij je godsbeeld. Oftewel: een bijbelstudie in romanvorm.

Winterpad (Gea Folkers)
Als Olga overlijdt, laat ze brieven na aan haar dochter Celine en wat ze daarin leest, doet Celine besluiten op zoek te gaan naar het landgoed waar haar moeder opgegroeid is. Tijdens deze zoektocht naar het verleden ontdekt ze de reden van het kille en onberekenbare gedrag van haar moeder en daardoor komt alles wat ze ooit over haar moeder dacht in een heel ander daglicht te staan… Dit invoelend geschreven verhaal laat iets zien van de kwetsbare en pijnlijke kant van het leven met borderline en doet je ontdekken dat er altijd liefde mogelijk is, zelfs in een liefdeloze omgeving. Leerzaam. Meeslepend. Indringend.

Hemelwater (Charles Martin)
In deze roman ontmoet Joseph zijn oude jeugdliefde, Allie, die haar man is verloren door een ongeluk. Hij helpt haar om haar leven weer op de rit te krijgen en ze worden opnieuw verliefd, maar loopt tegelijkertijd vast in zijn eigen geheimen doordat zijn verleden en de nachtmerries hem blijven achtervolgen en zich steeds meer tegen hem te keren. Uiteindelijk wordt hij voor de keuze gesteld die hem iets dierbaars zal kosten, wat hij ook kiest… Mooi aan dit verhaal vind ik de wijze waarop de thema’s ‘zelfopoffering’ en ‘genade’ worden gebracht. Want je ontdekt dat zelfopoffering je weliswaar iets kost, maar dat je er vaak ook iets voor terugkrijgt – in dit geval genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.