Leeslievelings

Talitha Hoddenbagh

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Talitha Hoddenbagh.

Paradijs Stad (John Mark Comer)
Door middel van dit prachtige boek brengt de auteur, die als geen ander de tijd en de maatschappij waarin we leven weet te duiden, je op een liefdevolle, enthousiasmerende manier terug naar hoe God het voor ogen had toen Hij de aarde en de mens schiep. Daarbij gaat het over werken en rusten, voldoening halen uit je dagelijkse leven en vrije tijd en waarom jij hier op aarde bent. Het leest makkelijk weg, maar mist zeker niet aan diepgang. Dit is een titel die je vaker wilt lezen!

Dat beloof ik (Tamera Alexander)
Historische romans over de Amerikaanse Burgeroorlog weten me altijd te boeien en deze, die het eerste deel vormt van de Carnton-reeks, misschien wel het meest. Je leest over Elizabeth Clouston, een gouvernante die wordt ingeschakeld als verpleegster als het landgoed waar ze werkt, wordt bestempeld als veldhospitaal voor de Zuidelijke troepen. Als ze een soldaat belooft een brief voor hem te bezorgen, neemt haar leven een drastische wending… In dit indrukwekkende op waarheid gebaseerde verhaal, met een vleugje romantiek, worden de hartverscheurende (innerlijke) conflicten die de burgeroorlog tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten met zich meebracht op indringende wijze verteld. Maar er is ook hoop!

Als God zwijgt (Pete Greig)
In dit inspirerende boek beschrijft de auteur zijn persoonlijke zoektocht rondom onbeantwoorde gebeden, aan de hand van Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en paaszondag – de vier dagen van het verraad, de dood, begrafenis en opstanding van Christus. Dat doet hij met een vleugje humor en zonder de moeilijke vragen uit de weg te gaan, en op zo’n manier dat Pasen na het lezen nooit meer hetzelfde is. Een must-read als je het gevoel hebt dat God stil blijft als reactie op jouw roepen en worstelt met onbeantwoord gebeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.