Leeslievelings

Susanne Numan

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Susanne Numan.

De radicale uitbanning van haast (John Mark Comer)
In dit boek houdt de auteur een pleidooi voor onthaasten door, zowel onderbouwd met bijbelteksten als literatuur, uit te leggen hoe haast is ontstaan, hoe die zich in onze wereld heeft genesteld en waarom haast verkeerd is. De inhoud is praktisch, duidelijk, zet aan tot nadenken en handelen, en deed mij beseffen hoe groot de invloed van haast is in de huidige maatschappij. Ook leert het je kritischer te kijken naar je tijdsindeling als wel het gebruik van je telefoon, en stilte en rust en verveling meer te waarderen. Waardevol!

De keuze (Edith Eger)
In dit krachtige boek leert de auteur je aan de hand van haar levensverhaal – ze gaat met name in op de periode die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog doorbracht in Auschwitz en Mauthausen en de jaren daarna – dat je in elke omstandigheid een keuze hebt en dat dit je vrijheid brengt. Want niemand, schrijft ze, kan afpakken wat je in gedachten hebt. Je kunt er niet voor kiezen de duisternis te laten verdwijnen, maar je kunt er wel voor kiezen het licht te koesteren. Dit alles schrijft ze met een kwetsbaarheid die je raakt en vrijheid heeft het laatste woord. Deze memoires blijven je bij!

Nothing to Envy (Barbara Demick)
Al jaren fascineert het me: Noord-Korea, het gesloten Aziatische land dat leeft onder een dictatuur, maar waar iedereen voor de buitenwereld blijft glimlachen. Dit boek volgt het leven van zes Noord-Koreanen in een periode van vijftien jaar en je wordt meegezogen in het leven van de mensen. Mij gaf dat een betere indruk van dit mysterieuze land en het deed me beseffen dat er hier, in Nederland, niets is om te klagen. Daardoor maakte het mij dankbaarder en leerde ik meer te waarderen wat ik heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.