Leeslievelings

Sarieke Bout

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Sarieke Bout.

De ontsnapping (Joel C. Rosenberg)
Normaliter houd ik niet van oorlogsverhalen, omdat het plot zo vaak op hetzelfde neerkomt, maar dit is totaal anders. Tot in detail wordt er een ontsnappingspoging uit Auschwitz beschreven – van de gruwelen in het kamp die eraan voorafgaan tot de daadwerkelijke ontsnapping en alles wat daarbij komt kijken. Je leest namelijk over Jean-Luc Leclerc en Jacob Weisz, die samen alles op alles zetten om te ontsnappen aan het concentratiekamp en het Westen te bereiken, om de wereld te vertellen wat voor gruwelijks de nazi’s allemaal doen. Als je eenmaal in de roman begint, is hij moeilijk weg te leggen en moet je hem wel in één keer uitlezen. Dus trek er maar een dagje voor uit.

Strootjesbruid (Karen Witemeyer)
Deze roman is de eerste in de serie over de vier Archer-broers. Ze wonen samen in één huis en zijn nogal op zichzelf. Maar dan verschijnt er plotseling een vrouwelijke indringster, Meredith Hayes, op hun land. Tot hun frustratie laat zij zich niet zo makkelijk afschepen en waar dat uitloopt, dat had geen van de broers kunnen denken… Dit verhaal, waar je vanaf bladzijde één helemaal in zit, draait eigenlijk maar om één ding: het trekken van het kortste strootje om te trouwen met een meisje. Maar betekent niet dat het saai is. Integendeel, het is honderd procent leuk en heerlijk om bij weg te zwijmelen!

Paniek (Jacques van de Baan)
Deze thriller nam ik op goed geluk mee uit de bibliotheek en dat bleek een goede keuze… Dit verhaal speelt zich af in Nederland, rondom het Waddengebied en gaat over ecologische en medische problemen die veroorzaakt worden door onder andere een internetkabel in de Noordzee. Doordat de setting zo bekend is, is het makkelijk om je te verplaatsen in het verhaal en komt dat wat wordt verteld dichtbij. En als medicus vond ik het interessant om te lezen over die ecologische en medische problemen, waarbij het vooral ging over de ontwikkeling van ziektes en de verspreiding ervan. Al met al een adembenemend boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.