Leeslievelings

Rosalieke Kloosterman

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Rosalieke Kloosterman.

De verzoening (Kim Vogel Sawyer)
Dit verhaal gaat over de half-indiaanse Lizzie Dawson, die alleen in een berghut in Alaska woont. Ze is verstoten vanwege haar blanke vader en hoopt de relatie met haar grootouders weer te kunnen herstellen. Ook gaat het over een zendeling die samen met zijn stiefzus het Evangelie gaat verkondigen aan de indianen en dat niet zonder gevolgen… Deze historische roman vind ik echt mooi en door de boodschap die erin verborgen ligt, heb ik er ook het nodige van geleerd.

Onder moeders vleugels (Louisa M. Alcott)
Deze roman is een echte aanrader. Je krijgt een kijkje in het leven van vier zussen: de lieftallige Meg, de verwende Amy, de kwetsbare Beth en de getalenteerde Jo. Door de dromen, spelletjes, plagerijen, brieven, tegenslagen en romances van de vier zussen word je algauw deel van de bijzondere familie March. Het verhaal, dat zich inmiddels een klassieker mag weten, boeide mij van a tot z. Zo mooi is het.

Neva’s kinderen (Kim Vogel Sawyer)
Neva, om wie het in dit verhaal draait, torst een zware last op haar schouders mee, want haar man is vaak weg en zij zorgt thuis voor de winkel en haar twee kinderen. Op een avond staan er plots nog drie kinderen voor haar deur – van haar man en zijn geheime tweede vrouw, die beiden bij een ongeluk om het leven zijn gekomen… Al lezende verplaats je je in deze vrouw en moeder, wier hart breekt als ze erachter komt dat de lange reizen van haar man een excuus waren om zijn andere gezin te bezoeken en vervolgens ook nog eens helemaal alleen moet zorgen voor de kinderen van haar man en zijn geheime vrouw. Het is aangrijpend en schokkend, maar deze roman, die veel historie bevat, is ook gewoon mooi en inspirerend. Je wilt hem dan ook in één keer uitlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.