Leeslievelings

Rinda Benschop

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Rinda Benschop.

Het kattencafé (Charlie Jonas)
Stel je een knus buurtpleintje in Keulen voor, waar alle hoofdrolspelers uit dit verhaal samenkomen: Susann, Leonie, Maxie en Emily. De een is een weduwe die onverwachts een nieuwe liefde vindt, de ander docent, een derde heeft een boekencafé en is verliefd op de verkeerde man, en de laatste een eenzaam meisje, en ze worden samengebracht door… een kat. Een verrassende wending en dat maakt deze vreugdevolle, charmante en ontroerende roman vol liefde nóg leuker dan hij al is. En ook leuk: op de laatste bladzijden vind je een paar heerlijke recepten. Ik heb hem in een dag uitgelezen!

Fietsen met God (Agnes Amelink, Monic Slingerland, Alja Tollefsen)
Drie Nederlandse vrouwen – een gereformeerde domineesdochter, een bekeerde rooms-katholieke en anglicaanse priester – beginnen op een zondag aan een bedevaartstocht met de fiets van Canterbury naar Rome. Onderweg gaat het gesprek over stromingen binnen de christelijke kerk, over avondmaal en eucharistie, over gebed en meditatie, en veel meer… Dit boek, of beter gezegd, dit reisverslag is zo geschreven dat het is alsof je erbij bent. Alsof je getuige bent van alles wat er tijdens de fietstocht gebeurt, wat soms erg grappig is. Boeiend tot de laatste bladzijde!

Leraar op de fiets (Conrad Berghoef)
In coronatijd fietste de auteur de hele provincie door om boeken te bezorgen bij zijn leerlingen. Daardoor merkte hij hoe zijn leerlingen zich staande probeerde te houden of juist geraakt werden door alle beperkingen die COVID-19 met zich meebracht. In dit boek vertelt hij onder meer hierover, maar ook over andere onderwijsgerelateerde dingen, met als resultaat een verzameling herkenbare, ontroerende en grappige anekdotes. Mijn conclusie na het lezen? Wat een bevlogen en betrokken leraar! En: de verhalen waren veel te kort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.