Leeslievelings

Rhodé Wijland

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Rhodé Wijland.

Doe maar gewoon (Thea Zoeteman)
Jacomijn snapt niet hoe haar ouders het verzonnen krijgen! De arrogante Louise, de dochter van de rijke vrienden van haar ouders, komt bij hen logeren – twee weken lang. Daar heeft ze dus echt geen zin in en ze probeert haar dan ook zo veel mogelijk te negeren. Maar dan komt Louise na een buitenrit niet terug en Jacomijn kan niet voorkomen dat ze zich toch zorgen maakt. Wat is er gebeurd? Dit verhaal is heerlijk om te lezen en dat niet alleen, er zitten ook mooie thema’s in verwerkt, waaronder ‘elkaar waarderen en accepteren zoals je bent’. Echt een superleuk meidenboek!

Waarom ben ik anders? (J.F. van der Poel)
Waarom ben ik anders? Dat vraagt de negentienjarige Peter Dalfson, de hoofdpersoon van deze roman, zich af als hij na een jarenlange innerlijke strijd tot de ontdekking komt dat hij anders is dan anderen. Dat hij homofiel is. Als hij dat aan zijn vader vertelt, accepteert die dat niet en zet hem zelfs op straat. In de tijd die volgt, voelt Peter zich steeds meer verlaten door God en de mensen, en hij vraagt God of hij hem wil helpen. Een gebed dat op een wonderlijke manier wordt verhoord… Dit verhaal ontroerde me, vooral het fragment waarin Peter door zijn vader wordt weggestuurd. Maar, gelukkig, is het niet enkel verdrietig en gebeurt er ook iets vreugdevols.

Eerste kus (Jeannete Molema)
Dit boek gaat over Philippa, die in de vierde klas van de havo zit. Als de zomervakantie aanbreekt, gaat ze naar Normandië om er te werken op een boerderijcamping, waar ze brood mag verkopen en helpt bij de receptie. Ze geniet met volle teugen van het leven daar en Nederland lijkt door alles wat ze er beleeft ver weg. Maar dan krijgt ze een berichtje van Wander, de buurjongen die haar haar eerste kus gaf en vervolgens zei dat die niets voor hem betekende… Het is echt genieten, dit verhaal, want het is romantisch en het thema ‘vriendschap’ speelt een mooie rol. Ook zet het je aan het denken over de vraag: wat vind je echt belangrijk in het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.