Leeslievelings

Rhodé van Vliet

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Rhodé van Vliet.

Andermans leven (Gerda Ronhaar)
Sarah, de hoofdpersoon, heeft altijd gedacht dat ze enig kind is. Dan wordt ze op een dag gebeld door een jonge vrouw die haar wil ontmoeten en blijkt zij een kopie van zichzelf: het is haar tweelingzus. Deze ontdekking zet haar leven op de kop en verandert alles voor haar… Dit knap geschreven verhaal – het zit best ingewikkeld in elkaar en daardoor moet je er misschien even inkomen – boeit van begin tot einde, omdat je steeds niet weet hoe het verdergaat, en dat wil je weten. Hoe vaker ik dit boek las, hoe meer het me ging aanspreken en nu kan ik zeggen: een aanrader!

De verloren zoon (Thea Zoeteman)
In deze roman lees je over Marten, die het moeilijk heeft omdat hij door allerlei misstappen geen contact meer heeft met zijn vader. Zijn leven lijkt eindelijk ten goede te keren als hij Amanda ontmoet, want hij is meteen tot over zijn oren verliefd, maar… Amanda heeft al een vriend. Een raak verhaal dat ondanks dat het op een eeuwenoude gelijkenis is gebaseerd – zelfs de titel komt overeen en dat vind ik mooi – actueel is!

Willemiek (W.H. van Lagen)
Deze youngadultroman gaat over Willemiek, die veel te verduren krijgt in haar leven. Zo wordt ze veel gepest en de pestkoppen weten van geen ophouden; ze gaan net zo lang door tot het echt goed misgaat. Later krijgt ze weer een heel andere klap te verwerken. Houdt het dan nooit op? Het mooie aan dit verhaal is dat het het pesten waar Willemiek onder lijdt niet alleen beschrijft vanuit haar perspectief, maar ook dat van haar ouders, de pestkoppen en andere betrokken personen. En het is bovendien spannend. Dat samen maakt dat je het boek in één keer wilt uitlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.