Leeslievelings

Nieske Selles

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Nieske Selles.

Koninklijk & krachtig (Esther Vorsterman van Oijen)
Dit boek bestaat uit persoonlijke getuigenissen die je uitdagen om lef te hebben en open te zijn over je geloof, zodat de mensen om je heen Jezus leren kennen. En dat is precies wat er gebeurt als je het leest: het wekt het verlangen op om ook meer opmerkzaam te zijn op waar en hoe God jou wil gebruiken om anderen bekend met Hem te maken. Er zijn, zo ontdek je al lezende, tal van situaties waarin je met woorden of daden kunt getuigen van (de goedheid van) God. Als ik lees hoe natuurlijk de auteur dat doet, besef ik dat ik tal van kansen laat liggen en voel ik me aangemoedigd om me meer te laten leiden door Gods Geest.

Jezus hoort je (Sarah Young)
Gebeden die zijn gebaseerd op Gods Woord, dat is wat je in dit dagboekje vindt – voor elke dag van het jaar één. Ze zijn voor degene die vaker zou willen bidden, maar tijd tekortkomt. En voor wie die tijd wél heeft, maar geen woorden kan vinden om te bidden. Mij bemoedigen ze, hoe vaak ik ze ook bid, wat mede komt doordat ze vaak precies gaan over iets wat juist op dat moment in mijn leven speelt. Het is ook alsof God door de gebeden heen tot mijn hart spreekt – zo genadig vind ik dat! Net als alle andere titels van deze auteur is dit boekje dan ook onmisbaar op mijn leestafel.

De stem van een vrouw (Francine Rivers)
In deze roman lees je over Kathryn, een kwetsbare en tegelijk krachtige vrouw die verschil weet te maken in een schijnbaar uitzichtloze situatie. Dat doet ze door een oude krant nieuw leven in te blazen, met als doel te kunnen publiceren over alles waarin ze gelooft en onrecht aan de kaak te stellen. Daarmee strijkt ze recht tegen de haren in van de bestuurders van het stadje, maar ze weigert haar mond te houden. Mij wist de auteur helemaal in dit inspirerende en soms humoristische verhaal te trekken; door de levendige beschrijving van de omgeving waarin alles zich afspeelt was het bijvoorbeeld alsof ik daar zelf ronddwaalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.