Leeslievelings

Nienke de Reuver

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Nienke de Reuver.

Rebecca (Mirjam Kooijman)
In dit boek gaat het over Rebecca, die door nare omstandigheden van huis is weggelopen en dan Sven ontmoet. Ze zijn twaalf onvergetelijke dagen samen, maar worden vervolgens door een ingrijpende gebeurtenis van elkaar gescheiden en verliezen elkaar uit het oog. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien? Dit verhaal vind ik het om meerdere redenen prachtig. Zo is de liefde tussen beide hoofdpersonen, die ondanks de afstand tussen hen blijft bestaan, bijzonder beschreven. Ook het geloof komt mooi aan bod en het laat je emoties niet onberoerd. Deze boeiende youngadultroman wil je achterelkaar uitlezen!

Joliens opdracht (Thea Zoeteman)
De hoofdrolspeelster van dit boek, Jolien, moet voor school een verslag schrijven over (on)gewenste zwangerschap. Deze opdracht leidt tot iets moois, maar ook iets spannends: ze mag met een waakster mee naar een abortuskliniek. Daar wordt ze getroffen door alle verhalen die ze hoort en alles wat ze meemaakt… Ik vond het een mooi, aansprekend verhaal, met zowel iets leerzaams – dat heeft vooral te maken met het onderwerp ‘abortus’ – als iets luchtigs en romantisch. Een fijne weglezer!

Aangespoeld geluk (Tonja Versluis)
Dit aangrijpende verhaal schetst een realistisch beeld van de situatie op Lesbos en dat afwisselend door de ogen van verpleegkundige Lenne en kampbewoner Yassin. Hoewel het verboden is om als hulpverlener een relatie aan te gaan met een kampbewoner, vat Lenne een steeds diepere genegenheid op Yassin. Lenne weet heel goed dat een relatie met een vluchteling geen toekomst heeft en daarom sluit ze zich af voor deze gevoelens. Maar laat echte liefde zich tegenhouden? Wat er in deze roman wordt verteld over de vluchtelingen is vaak triest, maar er zijn ook mooie momenten en er is een hoopvolle boodschap. Deze aanrader moet je gelezen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.