Leeslievelings

Nicolet Veldink

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Nicolet Veldink.

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
Dit verhaal, dat wat mij betreft het allermooiste is, gaat over Angel. Doordat ze op jonge leeftijd is misbruikt en beschadigd is door de mensen om haar heen, vindt ze het moeilijk om de onvoorwaardelijke liefde van Hosea, de man die zich door God geroepen voelt om van haar te houden, te ontvangen. Zijn liefde staat symbool voor Gods liefde voor ons en leerde me daar veel over – in die zin is de roman echt een eyeopener voor me geweest – en nog steeds leer ik ervan. Want al heb ik hem inmiddels zeker tien keer gelezen, ik ontdek er nog steeds nieuwe dingen in.

De nachtegaal (Kristin Hannah)
Deze vlotlezende oorlogsroman vertelt over twee zussen uit Frankrijk die de Tweede Wereldoorlog ieder op hun eigen manier beleven en totaal verschillende keuzes maken, doordat ze anders in het leven staan. Maar ten diepste gaat het erover dat je in het leven soms tot keuzes wordt gedwongen die moeilijk zijn, of waar de mensen om je heen moeite mee hebben, wat er soms toe leidt dat mensen, net als de twee genoemde zussen, uit elkaar gedreven worden. Al met al een prachtig verhaal over de heldendaden van vrouwen in de oorlog, met een ontroerend einde.

Papieren paradijs (Marlies Medema)
Op de bladzijden van deze roman vind je het waargebeurde verhaal van Anna Pannenkoek, een domineesvrouw die in 1845 tegen haar zin met haar gezin naar Suriname emigreert, omdat haar man gelooft dat het leven daar beter is. Eenmaal daar wacht hun echter een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf? Ik vond het erg intrigerend; Anna zat vanaf bladzijde één in mijn hoofd, waardoor ik door de dag heen soms ineens dacht: hoe zou het met Anna zijn? Oftewel: een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.