Leeslievelings

Nicole Wijkniet

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Nicole Wijkniet.

Het teken van de leeuw (Francine Rivers)
Dit boek bestaat uit drie romans – wat mij betreft de beste historische fictie – die zich allemaal afspelen in de tijd van het Romeinse Rijk. Je leest over Hadassah die tijdens de belegering van Jeruzalem gevangengenomen wordt door Romeinen en na vele omzwervingen terechtkomt in een rijk Romeins gezin, waar de afgoden worden gediend en veel feesten worden gegeven. Ze vindt het vreselijk, maar durft niet uit te komen voor haar geloof. Althans, aanvankelijk niet. Later doet ze dat wel, met alle gevolgen van dien… Er is zo veel goeds te zeggen over deze verhalen, maar het mooiste vind ik de standvastigheid en het ware geloof in Christus van verschillende personages die met geloofsvervolging te maken krijgen.

Strootjesbruid (Karen Witemeyer)
Dit verhaal gaat over de vier Archer-broers, Travis, Crockett, Neill en Jim, die nogal afgezonderd leven en het liefst geen vreemden op hun erf hebben. Maar als Meredith Hayes het gerucht opvangt dat een paar ongure types de broers van hun ranch willen verjagen, besluit ze ongevraagd hun land te betreden om hen te waarschuwen. Dat geeft de nodige commotie en loopt uit op vier strootjes… en één bruid. Dit is echt een leuke, luchtige historische roman, die garant staat voor honderd procent leesplezier.

Nachtvogel (Cathy Gohlke)
Lilliana, de hoofdrolspeelster, verzamelt na het overlijden van haar moeder alle moed om weg te vluchten bij haar gewelddadige echtgenoot. Ze gaat naar haar excentrieke blinde tante Hyacynth, die in een prachtig maar verouderd huis woont. Daar besluiten ze samen een verschil te maken wat betreft de rassenongelijkheid in die tijd. Wat prachtig vond ik dit verhaal over moed en maatschappelijke bewogenheid dat zich afspeelt in het landelijke Appalachia. Zo levensecht geschreven en tot het einde toe boeiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.