Leeslievelings

Moniek Venhuizen

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Moniek Venhuizen.

Rimpelingen (Charles Martin)
Eén titel kiezen van deze auteur, die als geen ander avontuur, psychologische diepgang en geestelijk doorleefde lessen kan combineren, is eigenlijk onmogelijk, maar deze springt er toch uit. Het verhaal gaat over hartchirurg Reese, die er niet in slaagde om zijn vrouw te redden van een hartstilstand en daarom niet langer als arts wil werken. Totdat hij er getuige van is dat er een meisje wordt aangereden… Deze roman heeft meerdere pluspunten, maar hij is vooral speciaal voor me omdat ik een zeer zeldzame afwijking aan mijn hart en longen heb… en precies over die aandoening gaat het. Hoe bijzonder?!

De schuilplaats (Corrie ten Boom)
In deze bestseller vertelt Corrie over haar ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals wat ze meemaakte in Ravensbrück, waar ze samen met haar zus heen gestuurd werd, toen ontdekt werd dat ze Joodse onderduikers in huis hadden. Ik lees zelden tot nooit een boek meer dan één keer, maar dit pak ik er steeds bij als ik het moeilijk heb. Corries verhaal helpt me om mijn focus te verleggen van mijn eigen moeilijkheden naar Degene Die mij door die moeilijkheden draagt en de lessen die ze deelt, blijven actueel en waardevol.

Aan Gods hand door pijn en lijden (Tim Keller)
Waarom is er lijden in de wereld? Waarom geneest God niet altijd? Waarom staat Hij zo veel ellende toe? Het zijn vragen die je veel hoort onder gelovigen en waar ik zelf ook mee geconfronteerd ben. Dit boek, waarin die vragen aan de orde komen, maakt middels bijbels onderwijs en pastorale teksten duidelijk dat God juist midden in dat lijden vaak zo bijzonder aanwezig, dat Hij het kan omvormen tot iets moois en dat lijden je ook waardevolle lessen leert die je weer mag doorgeven aan anderen. Zo biedt het veel troost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.