Leeslievelings

Mathilde Messemaker

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Mathilde Messemaker.

Koud vuur (Noel Hynd)
In dit eerste deel van een drieluik gaat het over rechercheur Alexandra LaDuca, die iedere zaak die de FBI haar geeft lijkt aan te kunnen. Maar dan wordt ze gevraagd om tijdens een bezoek van de Oekraïense president een gevaarlijke en tegelijk charmante topcrimineel in de gaten te houden. En die opdracht blijkt veel gevaarlijker dan gedacht… Misschien is alles wat met de geopolitiek en geschiedenis te maken heeft in deze thriller een beetje langdradig, maar hij schetst een goed beeld van de gespannen verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne – nu uiterst actueel. En vooral: hij is zo spannend!

Gesluierde vrijheid (Jeanette Windle)
Amy Mallory, Steve Wilson en de Afghaanse Jamil – hen volg je in deze spannende roman, terwijl ze in het verscheurde Kaboel hun best doen om, ieder vanuit zijn eigen overtuiging, iets aan de wederopbouw van de Afghaanse stad te doen en om vrijheid te bewerkstelligen. Als er een zelfmoordaanslag wordt gepleegd, komen hun levens samen en wordt elk van hen geconfronteerd met de vraag: wat is echte vrijheid en wat mag die je kosten? Dit verhaal geeft een realistische indruk van Afghanistan en laat, in positieve en negatieve zin, (pijnlijk) goed zien wat oorlog kan teweegbrengen, maar ook wat de kracht is van geloof en de impact van hulpverlening.

Scherven van hoop (Gemma Liviero)
In deze roman zijn het drie personages die je aan de bladzijde gekluisterd houden: de Joodse Elsi, die in een Pools getto moet zien te overleven; naziarts Wilhelm, die steeds meer last krijgt van gewetenswroeging, vanwege alle gruwelen waaraan hij meewerkt; en de Roemeense Matilda, die vastgehouden wordt in een Lebensborn-kliniek, om daar gegermaniseerd te worden. Als hun wegen zich kruisen, vechten ze samen voor een nieuw bestaan. Maar de oorlog laat diepe sporen na… Dit is een aangrijpend oorlogsverhaal over ‘verzet’, ‘wroeging’, ‘angst’ en ‘moed’ en weet je zowel te ontroeren als onder je huid te kruipen. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.