Leeslievelings

Marleen Visser

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marleen Visser.

Een missie vol gevaar (Regina Scott)
Yellowstone National Park, dat is de setting van dit historische verhaal. Dat gaat over luitenant William Prescott, die de eigenaresse van het hotel Geyser Gateway, de weduwe Kate Tremaine, vraagt of ze hem wil helpen bij zijn missie: Yellowstone beschermen tegen probleemschoppers. Ze slaan de handen ineen, maar het blijkt niet zonder gevaar, want het ondenkbare gebeurt: Kates zoontje Danny wordt ontvoerd… Wat ik zo fijn vind aan deze roman? De prachtige omschrijvingen van de natuur. De humor van de hoofdpersonen. De positie van de vrouw. En daarom is het een van mijn leeslievelings.

Het meisje met de roze fiets (Cocky Minderhoud)
Als romantische puber verslond ik dit verhaal over Lianne de Ruyter die vanwege haar nieuwe baan van Rotterdam naar het platteland verhuist. Ze vindt het best pittig en als ze Peter ontmoet, komen daar nog spanningen bij. Hij verzet zich namelijk tegen het geloof, wat voor Lianne juist belangrijk is, en toch wil hij haar niet kwijt. Wat moet ze doen? Naast dat deze roman sentimentele waarde voor me heeft, vanwege de herinneringen die eraan verbonden zijn, is hij ook mooi en het lezen waard.

Langs de Natchez-route-serie (Pam Hillman)
In deze serie proberen de broers Connor, Quinn en Caleb O’Shea een nieuw bestaan op te bouwen in het achttiende-eeuwse Natchez, Mississippi. Maar dat blijkt niet gemakkelijk. Connor moet een in zwaar weer verkerend landgoed zien te redden. Quinn biedt een stel zussen aan om hen veilig naar zijn broer te brengen, maar dat blijkt een gevaarlijke onderneming. En de ontmoeting met de mysterieuze en knappe Alanah stelt Caleb voor een schijnbaar onmogelijke keuze. De verhalen zijn boeiend en bevatten spanning en romantiek. Stuk voor stuk aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.