Leeslievelings

Marjolein Kip

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marjolein Kip.

Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn (Cathy Gohlke)
In deze historische roman lees je over Amelie, de dochter van een SS’er. Omdat ze doof is, beschouwt hij haar als smet op zijn Arische bloedlijn en heeft ze geen enkele waarde voor hem. Als duidelijk wordt dat hij van haar af wil, doet haar moeder er alles aan om haar te redden. Wat dit verhaal zo interessant maakt, is dat het gaat over de eugenetica – een heel andere kant van de Tweede Wereldoorlog dan in de meeste andere romans wordt belicht. Maar het is ook ontroerend en meeslepend en mooi. Kortom: een dikke leestip!

De tabaksbruid (Deeanne Gist)
Als Constance, de hoofdpersoon, per ongeluk op een schip met tabaksbruiden belandt, komt ze terecht bij Drew O’Connor. Hij is helemaal niet op zoek naar een bruid, maar wel naar een huishoudster en oppas voor zijn zusje, en dus doet hij haar een voorstel: ze trouwen en zij helpt hem, terwijl hij op zoek gaat naar bewijs voor haar bewering dat ze van adellijke komaf is. En als dat zo is, zal hij het huwelijk ongeldig laten verklaren. Moet Constance met hem in zee gaan? Wat een heerlijk verhaal is dit, wat niet in de laatste plaats komt door de fijne humor, maar voor romantiek is eveneens plek en het kent de nodige historische details.

De verdwenen meisjes van Willowbrook (Ellen Marie Wiseman)
In deze roman gaat het over de tweeling Sage en Rosemary Winters. Aan Sage is altijd verteld dat haar zusje is overleden aan een longontsteking. Als ze zestien is, ontdekt ze echter dat Rosemary nog leeft en is opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze gaat erheen, in de hoop haar te vinden, maar eenmaal binnen lijkt Rosemary spoorloos verdwenen. En, nog erger, iedereen dat zij Rosemary is, met alle gevolgen van dien… Dit verhaal laat iets zien van huiveringwekkende gruwelijkheden die werkelijk hebben plaatsgevonden in de instelling en het is spannend ook. Samen zorgt dat ervoor dat je maar één ding wilt: doorlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.