Leeslievelings

Marjolein de Jong

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marjolein de Jong.

Verbonden met de sterren (Connilyn Cossette)
In deze roman beleef de uittocht uit Egypte door de ogen van de Egyptische slavin Kyra. Zij raakt bevriend met een Hebreeuwse slavin en samen maken ze de tien plagen mee, waarna ze met de Israëlieten de woestijn in trekt. Het is het begin van een allesveranderende reis… En zoals dat alles wordt beschreven, heel beeldend! De bijbelse geschiedenis over de tijd van het volk Israël in Egypte en in de woestijn, komt tot leven en er gebeurt genoeg om je te boeien. Alles bij elkaar een spannend, romantisch en boeiend verhaal. Zeer lezenswaardig!

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
Dit verhaal is gebaseerd op het bijbelboek Hosea en vertelt over Angel, een vrouw die door haar ervaringen met misbruik niets anders van mannen verwacht dan geweld. Maar als Michael Hosea de oproep van God gehoorzaamt om met haar te trouwen en onvoorwaardelijk van haar te houden, wordt er langzaam een transformatie in gang gezet. De auteur heeft de worstelingen van zowel Michael Hosea als van Angel knap onder woorden gebracht en de roman verkondigt een prachtige boodschap over vertrouwen, haten versus liefhebben, gehoorzamen, verwachtingen en acceptatie. Een aanrader!

Schrijfster aan het Perzische hof (Tessa Afshar)
Het Perzische Rijk, dat is de plek waar dit verhaal, dat zowel spannend als ontroerend en romantisch is, zich afspeelt. Sarah, het nichtje van de bijbelse Nehemia dat de hoofdrol speelt, is slim en kan rekenen, lezen en schrijven, maar in die tijd kan ze daar als vrouw niets mee. Tot Nehemia regelt dat ze schrijfster wordt aan het hof. En wat haar dan allemaal overkomt… Deze prachtige roman doet je aan het Perzische hof wanen en er wordt mooi duidelijk gemaakt dat je op God moet vertrouwen, juist in moeilijke omstandigheden. Ik zeg: lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.