Leeslievelings

Marjolein Bok

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marjolein Bok.

Ware liefde (Lynn Austin)
Dit verhaal speelt zich af tijdens de wereldtentoonstelling in Chicago, eind negentiende eeuw en gaat over de twintigjarige hopeloos romantische Violet, wier leven compleet verandert als ze bij haar grootmoeder en drie oudtantes in Chicago intrekt. Tante Agnes koppelt haar aan een rijke jongeman; haar grootmoeder stelt haar voor aan een vrijgezelle evangelist; tante Matilda vindt dat Violet helemaal niet moet trouwen. En tante Birdie herhaalt alleen maar dat Violet moet trouwen uit liefde. Alleen… wat is liefde? De in geuren en kleuren beschreven grappige voorvallen maken dat regelmatig de tranen van het lachen over je wangen rollen, maar is er ook zeker sprake van diepgang. Een geweldige roman!

Het geheim van de smid (Karen Witemeyer)
Dit is een must-read voor boekenwurmen, want het verhaal gaat over Eden Spencer, die in een bibliotheek woont en zich heeft voorgenomen om nooit te trouwen. Maar dan maakt ze kennis met de plaatselijke smid, Levi Grant, en wordt verliefd. Eerst lijkt dat niet zo’n probleem; ze is ervan overtuigd dat ze eindelijk een eervol en integer man gevonden heeft. Maar dan komt de waarheid aan het licht over Levi’s verleden als verloren zoon… Van deze roman kun je alleen maar genieten, want hij is honderd procent leuk! Ik zeg: lezen!

Strootjesbruid (Karen Witemeyer)
In dit historische verhaal maak je kennis met de vier Archer-broers: Travis, Crockett, Neill en Jim. En je ontmoet Meredith Hayes. Als zij hoort over een plan om de Archers door een brand van hun ranch te verjagen, besluit ze naar hen toe te gaan om hen ervan op de hoogte te brengen. Het is het begin van een aaneenschakeling aan gebeurtenissen, die erop uitloopt dat ze moet trouwen om haar reputatie te redden. Maar wie van de broers wil? Ze besluiten een strootje te trekken… Met deze roman heeft de auteur iets geweldigs gepresteerd; hij is namelijk op-en-top vermakelijk, boeiend en mooi. Een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.