Leeslievelings

Marit van Alphen

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marit van Alphen.

De ontsnapping (Joel C. Rosenberg)
Dit verhaal gaat over Jacob Weisz, een Joodse verzetsman, en Jean Luc, een Franse predikant, die hun leven op het spel zetten door een poging te doen om uit Auschwitz te ontsnappen, met als doel de wereld te vertellen over wat er in het concentratiekamp gebeurt. Of het hun ook lukt… Wat ik in deze roman las over het verzet, Auschwitz en de ontsnapping, het heeft veel indruk op mij gemaakt. En soms was het zo spannend dat ik mijn adem inhield. Iemand noemde dit het beste boek van deze auteur, en daar ben ik het mee eens.

Als ik jou was (Lynn Austin)
In deze roman lees je over de vriendinnen Audrey en Eve, die elk uit een heel andere klasse komen: Audrey is geboren in een rijk gezin, terwijl de moeder van Eve als kamermeisje voor Audreys moeder werkt; zij hebben het niet breed. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, melden de vriendinnen zich aan als ambulancechauffeur en moeten ze zowel tijdens als na bombardementen slachtoffers vervoeren. En er gebeurt nog veel meer… Het verhaal is echt heel pakkend en levendig; alles wat wordt verteld, zie je haast voor je eigen ogen gebeuren.

De stem van een vrouw (Francine Rivers)
De hoofdpersoon van deze roman, Kathryn Walsh, gaat naar Calvada om de erfenis van haar oom op te eisen. In het mijnstadje is ze getuige van het onrecht waar de inwoners mee te maken hebben en ze besluit in actie te komen door een oude krant nieuw leven in te blazen. Dat gaat echter gepaard met verzet… Het is een dikke pil, maar ik vloog door de bladzijden heen – een goed teken! – omdat je wordt meegezogen in het verhaal. Heerlijk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.