Leeslievelings

Marieke Roodenburg

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marieke Roodenburg.

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
Dit verhaal, dat is gebaseerd op het bijbelboek Hosea, gaat over Michael, die met de prostituee Angel trouwt. Zij loopt daarna steeds weg, maar desondanks blijft hij haar trouw en op het laatst geeft ze hem iets prachtigs… Het boeit vanaf de eerste bladzijde en maakt mooi duidelijk dat Gods liefde onvoorwaardelijk is. Ook kun je er lessen uit trekken wat betreft hoe je je naaste en partner lief zou moeten hebben. Ik heb deze roman meerdere keren gelezen en wat mij betreft zou iedereen hem moeten lezen.

Laatste wagon (Bé Nijenhuis)
De humor en tegelijk ook de diepgang die deze auteur tijdens het schrijven altijd aan de dag weet te leggen, waardeer ik enorm en deze titel van hem vind ik het mooist. Het verhaal gaat over een jonge vrouw, de vierentwintigjarige Tampy Burgerheem, die haar leven weer probeert op te bouwen, nadat ze onschuldig heeft vastgezeten, maar dat is moeilijk. Daarom zoekt ze houvast bij een voor haar onbekende God. Soms is het best ingewikkeld, maar het is het lezen waard, onder andere vanwege de levensechte karakters en het prachtige gedicht dat erin staat, vooral deze regels: Mijn moede voet stijgt langs de lutt’le treden, de Leugen lacht mij toe maar blijft beneden: ik reis gerust, – de Waarheid is bij God.

Mensenkind (Monica Nieuwenhuijse)
De eerste pennenvrucht van deze auteur vond ik indringend, maar deze tweede is nóg beter. Het verhaal gaat over een jongen die jarenlang is mishandeld door zijn moeder en dan door haar op straat wordt gezet. De buurvrouw, die al die tijd alles heeft gehoord, maar er nooit iets tegen durfde te doen, geeft hem een rugzak mee met een kostbaar en krachtig Boek… Deze roman leerde me dat iedereen voor God gelijk is en moedigde me aan om een dakloze eens wat eten toe te stoppen als er een op mijn pad komt; dat lijkt zo simpel, maar het kan van onschatbare waarde zijn voor zo iemand. Ik zou zeggen: lees dit boek absoluut. En als je er eenmaal in begint, wil je maar één ding: doorlezen tot de laatste bladzijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.