Leeslievelings

Marieke Roest

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marieke Roest.

De familie Baxter-serie (Karen Kingsbury)
De verhalen over de familie Baxter vind zo mooi om te lezen! In nagenoeg elk ervan staat een van de Baxters centraal – de ene keer gaat het over Ashley, dan weer over Luke of Kari, of het is een van hun kinderen die in de hoofdrol schittert – maar je krijgt ook altijd wat mee van het wel en wee van de andere leden van de familie. Wat me vooral aanspreekt, is het vertrouwen op God dat iedere roman ademt. En door de meeslepende schrijfstijl van de auteur, vlieg je steevast door de bladzijden heen. Wat wil je nog meer?

Een schitterend plan (Amanda Wen)
Sloane Kelly, de hoofdpersoon van deze roman die als één week oude baby ergens is achtergelaten, is altijd nieuwsgierig geweest naar haar afkomst. Als ze tijdens haar werk als museumcurator een oude tas krijgt, vindt ze daarin een oud dagboek van Annabelle Collins. Ze begint erin te lezen en doet zo een wonderlijke ontdekking… De hedendaagse en historische verhaallijn waaruit het verhaal bestaat zijn mooi met elkaar verweven en het is mooi om te merken hoe het geloof de personages een houvast geeft. Deze roman raakte me zo dat hij me nog wel een tijdje bijblijft.

De boekhandel van het verzet (Sarah Sundin)
In deze roman volg je Lucie, een moedige vrouw die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een boekhandel van de Joodse eigenaars overneemt en er vervolgens achter komt dat die gebruikt wordt om geheime boodschappen door te geven aan het verzet. En dat is nog lang niet alles… Dit verhaal is ontzettend mooi, zowel omwille van het historische aspect en de romance tussen Lucie en Paul Aubrey, die ze in de boekhandel ontmoet, als vanwege de thema’s als ‘moed’, ‘gevaar’, ‘liefde’ en ‘geloof’ die erin zijn verwerkt. Ik vind het een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.