Leeslievelings

Marieke Klumper

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marieke Klumper.

Misschien wisten zij alles (Toon Tellegen)
Deze dikke bundel bevat heerlijke fantasievolle verhaaltjes verhalen over een bijzondere dierensamenleving. Die gaan vooral over de belevenissen van de mier, de olifant en de eekhoorn, die elk hun eigen karakter hebben. En zoals de auteur alles beschrijft… enerzijds lichtvoetig, humoristisch en een beetje absurd soms, anderzijds ernstig en met diepe, wijze levenslessen. Dit boek is perfect voor als je niet kunt slapen, een luie middag op de bank, of als je opgevrolijkt wilt worden. En het leent zich perfect voor voorlezen!

Anna, Hanna en Johanna (Marianne Frederiksson)
Deze roman heeft al enkele keren het opruimen van mijn boekenkast overleefd, want ik vind het verhaal zo mooi! Het gaat over drie vrouwen: Johanna, Anna en Hanna. Johanna is dement en ligt op sterven. Haar dochter Anna bezoekt haar en begint zich af te vragen wie haar grootmoeder Hanna was. Omdat Johanna niet meer in staat is antwoord te geven op haar vragen, gaat Anna zelf op zoek… De levensbeschrijving van deze vrouwen houdt me een spiegel voor wat betreft mijn rol als kind, (klein)dochter, moeder. Daarnaast zijn de sfeer die het ademt en het feit dat het zich afspeelt in Scandinavië, zeker een eeuw terug in de tijd, twee dingen die me aanspreken. En zoals de Zweedse auteur subtiel woorden geeft aan gevoelens, personages schetst en relaties weergeeft – heel knap. Een boek om in te verdwijnen!

De schuilplaats (Corrie ten Boom)
Dit is het indrukwekkende relaas van Corrie ten Boom, de vrouw die een concentratiekamp overleefde, terwijl haar zus daar omkwam. Het bijzondere aan haar verhaal vind ik het enorme vertrouwen op God dat ze had en dat ze daarvan bleef getuigen in het kamp. Ze wees er steeds weer op hoe God voorzag te midden van de ellende, ondanks alle blijvende vragen en pijn. Dat is heel opbouwend voor je geloof. Dit boek zal me altijd bijblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.