Leeslievelings

Marie-Lise Verschuure

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Marie-Lise Verschuure.

Olifantenmeisje (Ellen Marie Wiseman)
Deze roman gaat over albinomeisje Lilly Blackwood, dat wordt verkocht aan het circus. Daar sluit ze vriendschap met een van de olifanten en al snel wordt ze de grootste act van het circus. Maar kan ze het gruwelijke lot voorkomen dat deze olifant te wachten staat? En ook zelf loopt ze gevaar… Dit geloofwaardig en levensecht beschreven verhaal is zo onwerkelijk en aangrijpend en bovendien onvoorspelbaar; er gebeurt steeds iets onverwachts. Een aanrader die je in één adem uitleest!

Strootjesbruid (Karen Witemeyer)
Van alle titels van deze auteur vind ik deze het leukst. Als Meredith Hayes, de hoofdpersoon, hoort over een plan om de vier Archer-broers van hun ranch te verjagen, neemt ze zich voor hen te waarschuwen. Een besluit met een onverwacht gevolg, want waar leidt het toe? Vier broers. Vier strootjes. Eén bruid. En dit concept, met de daaruit voortvloeiende vraag wie nu het langste strootje trekt en de bruid mag hebben, maakt dat je aldoor blijft lezen. En daarbij: het verhaal zit vol humor en spanning en is ook nog eens romantisch! Een perfecte roman voor als je zin hebt in iets wat makkelijk wegleest en leuk is.

Hope Harbor-serie (Irene Hannon)
Deze serie speelt zich af in het pittoreske kustplaatsje Hope Harbor, de plek waar verwonde harten genezing vinden, levens veranderen en liefde overwint. In iedere roman staat een andere inwoner centraal, zoals Christi Reece, die diep in de problemen zit; Marci Weber, die vastbesloten om de oude vuurtoren te redden; en Jeanette Mason, die een lastige buurman krijgt. Spanning bieden de vlot geschreven verhalen misschien niet, maar ze zijn wel lekker romantisch en – pluspunt! – ze maken stuk voor stuk duidelijk: voor God maakt het niet uit wie of wat je bent, Hij houdt van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.