Leeslievelings

Lydia van der Meij

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Lydia van der Meij.

Verbonden met de sterren (Connilyn Cossette)
De boeken van deze auteur staan met stip op nummer één, als het gaat om favoriete boeken en dit debuut is misschien wel het beste. Het verhaal gaat over de Egyptische Kyra, die getuige is van de tien plagen die Egypte treffen en met de Hebreeërs besluit mee te gaan als ze uit Egypte wegtrekken. Wat volgt, is een reis door de woestijn, waar vele beproevingen wachten en waar ze de God van Israël leert kennen. Het is indrukwekkend om al lezende iets te ervaren van hoe het geweest kan zijn, al die verschrikkelijke plagen. Om te ontdekken wat een onvoorstelbare invloed ze hadden op de hele maatschappij. En de bijbelse geschiedenis wordt zo echt tot leven gebracht. Een prachtige roman!

De tatoeëerder van Auschwitz (Heather Morris)
Deze oorlogsroman vind ik zeer indrukwekkend. Je leest over de Slowaakse Jood Lale Sokolov, die als tatoeëerder van Auschwitz duizenden gevangenen moet brandmerken met een nummer. Onder hen is Gita, die zijn hart wint. Als ze later gescheiden worden, weten ze beiden te ontsnappen en gaan ze op zoek naar elkaar. Wat me trof, is hoe ongelooflijk het is dat er in een omgeving als zo’n concentratiekamp toch nog zo veel liefde en zachtmoedigheid kon bestaan; dat de mensen niet alleen aan zichzelf denken, maar vooral aan elkaar. Het is een heftig verhaal, kun je dus wel stellen, en toch leest het makkelijk weg – fijn is dat.

Op weg naar Brakewell Hall (Michelle Griep)
Romantische historische romans vind ik heerlijk om te lezen, neem deze bijvoorbeeld. Abigail Gilbert, de hoofdpersoon, heeft het getroffen: ze is verloofd met een rijke baron. Voor de bruiloft moet ze echter een grote afstand afleggen en onderweg gebeurt het gevreesde: ze wordt ze overvallen door struikrovers. Gelukkig is daar de knappe patrouille-overste Samuel Thatcher, die haar weet te redden en haar de rest van de reis wil vergezellen om haar te beschermen. En dan… Dat laat zich natuurlijk raden. Maar ondanks die voorspelbaarheid is het een echte aanrader, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.