Leeslievelings

Lydia de Vries

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Lydia de Vries.

In Zijn arm de lammeren (Cornelius Lambregtse)
Van alles wat ik heb gelezen, is deze roman me het meest bijgebleven. Je maakt kennis met Fransje Westrate, die altijd bezig is met de dingen die niet van deze aarde zijn en zijn moeder bestookt met vragen over de dood en het leven. Hij wil alles weten! Dit verhaal is zo mooi dat je het niet zonder ontroering kunt lezen en het herinnert je eraan dat je kinderen niet bij God vandaan moet houden; laat ze bij Hem komen en leer hun God vroeg te zoeken. Prachtig, vind ik. En memorabel ook, want de kleine Fransje, die niet alles begrijpt, maar wel veel opmerkt en nadenkt en rotsvast gelooft in Gods trouw… die vergeet je nooit meer.

Ontvlamd (Tamera Alexander)
De hoofdrol in deze roman is voor Kathryn Jennings, die haar best doet om de ranch in bedrijf te houden, als haar man na een stormachtige nacht niet thuiskomt. Ondanks haar inzet, lijken haar inspanningen echter tevergeefs; het gaat niet goed. En dan, na een schokkende ontmoeting, ontdekt ze een groot geheim… Wat zo mooi is aan dit verhaal, is dat het duidelijk maakt dat liefde niet gebaseerd moet zijn op iemands uiterlijk, maar op het innerlijk. Ook wordt mooi beschreven wat pure liefde van je vraagt en wat je ervoor terugkrijgt als oprecht van iemand houdt. En verder is het gewoon een fijne weglezer!

De familie Baxter-serie (Karen Kingsbury)
Deze serie vertelt over het wel en wee van de familie Baxter en in haast ieder deel krijg je een inkijkje in het leven van een ander familielid, waarbij je dan en passant ook leest over de andere Baxters. Elk verhaal bevat de nodige drama en romantiek en er zit altijd een mooie, hoopvolle boodschap. En niet onbelangrijk: dankzij de vlotte pen van de auteur en het verslavende trekje, lezen ze als een trein en heb je ze in mum van tijd uit, om vervolgens te verlangen naar meer. Ik zou dan ook zeggen: maak kennis met de Baxters. Je zult er geen spijt van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.