Leeslievelings

Lisette Moerdyk

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Lisette Moerdyk.

Dochters van de kust en Anker in de storm (Lynn Austin)
Beide verhalen spelen zich (grotendeels) af in Holland, Michigan. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden, terwijl de jonge Anna Nicholson verderop de breuk met haar verloofde te boven probeert te komen. Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer. Die voert Anna in eerste instantie terug naar Chicago, in de hoop daar de nodige geheimen te kunnen ontrafelen, maar er gebeurt iets heel anders waardoor ze uiteindelijk weer haar toevlucht zoekt bij Geesje. Kan zij haar helpen? Dit tweeluik vind ik niet alleen mooi, het spreekt me ook bijzonder aan omdat ik familie in Michigan heb.

Het verhaal dat ons verbindt (Susie Finkbeiner)
Deze roman gaat over de jonge weduwe Betty Sweet, die haar vijfjarige neefje Hugo in huis neemt omdat zijn moeder, haar zus, niet voor hem kan zorgen. Worstelend met hun verdriet vinden ze elkaar in het vertellen van verhalen en ze ervaren hoe God hun wonden heelt. Dit verhaal is het eerste wat ik van deze auteur las en het was een positieve kennismaking, want wat is het mooi en warm en meeslepend. Maar ook een pluspunt: emoties als verdriet worden knap beschreven en het rouwproces en de depressie waarover het gaat, zijn goed onder woorden gebracht. Ik zou dan ook zeggen: lees deze pageturner!

Joop ter Heul omnibus (Cissy van Marxveldt)
Dit nostalgische, grappige, verrukkelijke boek, ik ben er dol op. Het gaat over de goedlachse en ontwapenende Joop, die samen met haar vriendinnen van de Jopopinoloukicoclub de dolste avonturen beleeft. In de loop van de vijf delen die er over haar zijn verschenen verandert ze van een zorgeloze bakvis in een zorgzame echtgenote en moeder, al heeft zij zich daar lang tegen verzet. Een feestje om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.