Leeslievelings

Lisette Koopman

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Lisette Koopman.

Een zeker man had een vijgenboom (Monica Nieuwenhuijse)
Deze op waarheid gebaseerde roman gaat over drie personen. De Nigeriaanse Danjuma, die als christen zijn leven niet zeker is wanneer Boko Haram-strijders het dorp waar hij woont aanvallen. Dan is er Abdul, een van die Boko Haram-strijders, die voor niets en niemand terugdeinst. Als hij op een gegeven moment een bepaalde onrust in zijn hart bespeurt, leidt dat ertoe dat hij een ingrijpende beslissing neemt. En de derde persoon is Johan, een Nederlandse christen die met grote levensvragen rondloopt. Hoe de levens van deze drie samenkomen? Dat ontdek je in dit prachtige verhaal over geloof, moed, vergeving, dat iets laat zien van het contrast tussen de geloofsbeleving van vervolgde christenen en van kerkelijk meelevenden in ons land.

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
Dit verhaal vertelt over Angel, een prostituee die door veel negatieve ervaringen met mannen – ze is misbruikt en verhandeld – niets anders van hen verwacht dan geweld, bedrog en leugens. En ze haat hen. Dan ontmoet ze Michael Hosea, die God in alles dient. Hij heeft van God de opdracht gehad om met haar te trouwen en om haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Wat hij ook doet. Maar Angel maakt het hem niet bepaald gemakkelijk. Deze roman is zo mooi! Vooral vanwege wat je leest over vertrouwen (op God), geloven en God volgen met vallen en opstaan.

Een vrouw naar Gods hart (Elizabeth George)
Leven zoals God het wil, dat is niet makkelijk, maar dit boek helpt je erbij. Het staat vol praktische tips en bijbelse inzichten die je leren hoe je God op elk terrein van je leven – van je bediening en huwelijk en gezin, tot je huis – kunt dienen. Met als doel dat je een vrouw naar Gods hart wordt en zo werkelijke vreugde en vrede vindt. Veel van wat er geschreven staat, is zo herkenbaar en daardoor ook leerzaam. Een waardevol boek, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.