Leeslievelings

Lianne Biemond

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Lianne Biemond.

De kronieken van Narnia-serie (C.S. Lewis)
Deze serie draait om Narnia, het betoverende land dat door Pieter, Suze, Edmond en Lucy Pevensie achter de kleerkast ontdekken. Er is voortdurend een strijd gaande tussen het kwade en het goede, waarbij de machtige leeuw Aslan een belangrijke rol speelt. De wereld die de auteur schept in deze boeken – ik las ze voor het eerst aan het eind van mijn middelbareschooltijd en inmiddels zijn mijn exemplaren stukgelezen – vind ik fantastisch, en de verhalen zijn gelaagd en meeslepend. Een onweerstaanbare combinatie!

Over bergen heen (Charles Martin)
Deze roman vertelt het verhaal van chirurg Ben en columniste Ashley. Als de piloot van hun chartervliegtuigje een hartaanval krijgt, storten ze midden in de Rocky Mountains neer. Ashley raakt door de crash zwaargewond aan haar been, Ben komt er met een paar gekneusde ribben goed van af. Maar hulp blijft uit. Daardoor moeten ze kou en andere ontberingen zien te overleven en zelf de weg naar de bewoonde wereld zien terug te vinden… Alleen dit is al ontzettend spannend en boeiend, maar het is de plotwending in het laatste hoofdstuk die dit boek onvergetelijk maakt.

De parel (John Steinbeck)
In dit boek lees je over de straatarme Mexicaanse parelvisser Kino, zijn vrouw Juana en hun zoontje. Als het jongetje wordt gebeten door een schorpioen, zijn Kino en Juana de wanhoop nabij, want ze kunnen geen dokter betalen. Maar dan duikt Kino een parel op die zo groot is en daardoor zo veel waarde heeft dat deze vondst hun leven voorgoed zal veranderen, beseffen hij en zijn vrouw. En hun leven verandert inderdaad, maar heel anders dan ze hadden gehoopt… Dit verhaal is rauw, intens en diepontroerend. Prachtig, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.