Leeslievelings

Laurine Booij

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Laurine Booij.

Bloei als de bloemen (Morgan Harper Nichols)
In dit boek lees ik elke dag en steeds weer verrast het me. Het staat vol gedichten, verdeeld in vier delen. Het eerste gedeelte bestaat uit gedichten over wat je voelt in je hart, het tweede gedeelte over wat je denkt in je hoofd, het derde gedeelte over wat je doet in en met je lichaam, en het laatste gedeelte over wie je bent, dit betreft je ziel. En in elk gedicht zit een mooie boodschap verpakt, bijvoorbeeld over het geloof. Echt een aanrader!

Vrouw uit Moab (J. van ’t Hul)
Het bijbelboek Ruth telt vier hoofdstukken – slechts een paar bladzijden, maar ze zijn van grote waarde. Bij dit boek is dat precies hetzelfde; het is niet dik, maar wel waardevol. Je verdiept je in Ruth, de vrouw die zei: ‘Want waar u heen gaat, zal ik ook gaan, en waar u overnacht, zal ik overnachten. Uw volk is mijn volk en uw God mijn God.’ Haar leven wordt toegankelijk beschreven en er worden lijnen getrokken naar het heden en jou, als lezer. Je kunt het voor jezelf gebruiken, als een soort overdenking. Maar het is ook zeker geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken in een bijbelstudiegroep. Echt lezen!

Psalmen voor jou (W. Pieters)
Dit boek sprak me aan vanaf het moment dat ik erin begon te lezen. Alle honderdvijftig psalmen worden pakkend en voor jongeren begrijpelijk uitgelegd. Je leest over bekering, God vrezen, geloofsvertrouwen en de strijd tussen geest en vlees. Over vergeving van zonden en eeuwig leven. In de overdenkingen zitten zo veel wijsheden en lessen in verborgen, dat ik altijd een pen of potlood bij de hand heb om de dingen die ik niet wil vergeten te onderstrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.