Leeslievelings

Laura Rolleman

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Laura Rolleman.

De hand van de Wever (Elisabeth Elliot)
In dit aansprekende boek, dat ondanks de serieuze inhoud gemakkelijk wegleest, geeft de auteur aan de hand van persoonlijke ervaringen antwoord op verschillende vragen rondom het thema ‘lijden’. Daarbij deelt ze de bemoedigende boodschap dat God altijd Dezelfde blijft en dat Hij het is Die ons leven weeft en er zowel vreugde en verdriet in weeft. Om vervolgens een les door te geven: ook het lijden komt van God – aanvaard het, wees dankbaar en geef het aan Hem terug. Een mooi boek om cadeau te geven – ik kreeg het zelf ook – aan een ander.

Je bent een verschrikkelijk kind (Nina Blom)
Dit boek – het is niet christelijk en dat merk je soms – vertelt het autobiografische verhaal van de auteur, die veertien jaar lang ziek werd gemaakt door haar moeder en slachtoffer was van het Münchhausen by Proxy-syndroom. Dat begon al op jonge leeftijd. Als kind mocht ze geen contact met leeftijdsgenootjes hebben en niet naar school. Op haar veertiende lag ze verlamd in bed en kreeg ze geen eten, maar wel veel pillen. Tegenover artsen gedroeg haar moeder zich zorgzaam om geen achterdocht te wekken, maar uiteindelijk kregen hulpverleners argwaan en werd de Kinderbescherming ingeschakeld. Lezen over deze vorm van kindermishandeling is hartverscheurend, maar wel goed en heel interessant.

De erfenis van Hollythorne House (Sarah Ladd)
Romans als deze, en dan vooral van deze auteur, vind ik heerlijk om te lezen. Charlotte, de hoofdpersoon, vlucht na de dood van haar man met haar zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die op haar erfenis aast. Haar zwager laat hen echter niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Een van hen blijkt een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Dat plaatst haar voor een dilemma: hem vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten… Een mooi verhaal over keuzes en liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.